A „Futurisztikus Hajsza: A Horner–Red Bull-sztori krónikája

A „Futurisztikus Hajsza: A Horner–Red Bull-sztori krónikája

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Vizsgálat, egyeztetések, nyilatkozatok, fenyegetések, erődemonstrációk, nyílt levél és névtelen üzenetek – fenekestül felforgatta a Red Bullt a február elején kirobbant ügy.

Az eredetileg Horner-ügyként ismert, de mára Red Bull-ügyként emlegetett hatalmi harc közel másfél hónapja zajlik a csapatnál. Február 5-én kezdődött, amikor a De Telegraaf kiadta az első cikkét, miszerint belső vizsgálat zajlik Horner ellen. Február 9-én Horner független kivizsgálónál volt, de az eredményt nem hozták nyilvánosságra.

Február 19-én az F1 és az FIA közleményben reagáltak a helyzetre, kifejezve a végének reményét. Február 25-én a Ford vezérigazgatója aggodalmait fejezte ki az ügy kapcsán. Február 28-án a Red Bull bejelentette, hogy az vizsgálat lezárult, és Horner ártatlannak bizonyult.

Március 7-én a vádló alkalmazottat felfüggesztették, majd március 8-án Helmut Marko szivárogtatással vádolta őt. Március 9-én Marko és Horner maradnak pozíciójukban, miközben Verstappen a csapathoz való hűségét hangsúlyozza. Március 16-án pedig az FIA közli, hogy a vádló panaszt tett Horner ellen.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések